Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonmarmelad – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Lägg in sensommaren på burk. Plommonmarmelad till en skiva manchego är en perfekt smakkombination på ostbrickan.

Ingredienser

2 burkar

  • 500 gram plommon

  • 2 dl syltsocker
  • 
1 vaniljstång

  • 2 msk mörk rom


Så här gör du

  1. Kärna ur plommonen och dela dem i bitar. Dela och skrapa ur vaniljstången.

  2. Lägg plommonen och vanilj, både stången och det urskrapade i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills plommonen kokat sönder.

  3. Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2-3 minuter. Skumma noga. Tag av kastrullen och låt den stå en stund. Rör om då och då. Tillsätt rom.

  4. Häll upp på rena burkar. Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.