Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonmarmelad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 112 st har redan röstat

En härlig marmelad som helst ska göras på plommon som inte är alltför mogna.

Ingredienser

1 portioner
  • 1,5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 1 kg strösocker
  • saft av 2 citroner

Så här gör du

  1. Skölj plommonen väl. Räkna hur många plommon Du har.
  2. Lägg plommonen tillsammans med vattnet i en tjockbottnad gryta och koka frukten med lock på grytan på svag värme ca 30 min. Fiska upp kärnorna och räkna så att alla kärnor kommit upp.
  3. Häll i socker och citronsaft och koka sakta utan lock ca 55 min. Skumma väl. Gör marmeladprovet. (Häll lite marmelad på ett fat och låt den svalna lite. Dra igenom marmeladen med en sked. Om den inte genast flyter ihop är marmeladen färdig.)
  4. Häll upp marmeladen på varma burkar. Paraffinera eventuellt. Förvara svalt.