Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonflarn


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12-16 flarn

  • 2 djupfrysta smördegsplattor

  • 1 äggvita
  • 8-10 plommon beroende på storlek

  • 1 dl cream cheese

  • 1 äggula

  • 2 tsk vaniljsocker

  • skal av en välskrubbad lime

  • 1/2 dl svart vinbärsgelé till pensling
  • 
rostade mandelflarn


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen till dubbel storlek . Lägg på bakpappersklädd plåt. Skär ut en ram i varje bit. Skär en rektangel inne i varje degruta med kniv och cirka 1 cm kant runt om. Nagga den lilla fyrkanten med en gaffel.

  2. Separera gulan från vitan, spar gulan och pensla degen med den uppvispade äggvitan och sätt in i ugnen 5 minuter.

  3. Använd gaffel och tryck in den perforerade fyrkanten i mitten så att kanten står upp mer.

  4. Dela plommonen på mitten och ta ut kärnorna.

  5. Rör ihop cream cheese, äggula, vaniljsocker och limeskal och fördela detta i mitten på degplattorna innanför ramen. Placera ut plommonhalvor, ganska tätt på varje bit. Grädda i ugnen cirka 10 minuter.

  6. Smält vinbärsgelé och pensla över plommonen när flarnen svalnat och strö över mandelflarn. Skär flarnen i remsor.