Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonclaufouti och vispad grädde med sting

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Rund pajform

Clafouti

  • 6-8 tsk Klyftade plommon
  • 2 dl mellanmjölk
  • 4 st Ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 dl Hackad mandel att strö över

Kardemummagrädde alt 1

  • 3 dl vispad grädde
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk strösocker

Grädde med sting

  • 3 dl uppvispad grädde
  • 1 msk whisky
  • 1 tsk strösocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna, förutom hackad mandel. Vispa ihop ägg och mjölk. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Smörj en ugnsform. Häll i smeten och lägg ett vackert mönster av klyftade plommon. Toppa med hackad mandel. Grädda lågt i ugnen cirka 30 minuter eller tills den stelnat. Låt den svalna något innan du äter den ljummen med vispad grädde!