Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommonclafoutis

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

  • 3 ägg

  • 2 äggulor

  • 3 dl vispgrädde
  • 
1 1/2 dl socker

  • 1 citron, rivet skal

  • 2 msk vetemjöl

  • cirka 300 gram väl mogna plommon


Så här gör du

  1. Blanda ägg, äggulor och grädde. Tillsätt socker, det rivna citronskalet och mjöl. Rör blandningen tills den är slät.

  2. Smörj åtta ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i bitar och lägg dem i formen. Häll smeten över plommonbitarna.

  3. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 15-20 minuter beroende på form. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.