Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommon- & Rosmarinmarmelad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 sats
  • 600 gram urkärnade plommon
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 dl syltsocker

Så här gör du

  1. Kärna ur plommonen och skär de i grova bitar. Lägg dem tillsammans med två hela kvistar rosmarin och bladen från två kvistar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sedan småputtra under lock i ca 15-20 minuter tills att plommonen har kokat sönder, men låt den inte bli helt slät - det är gott med bitar!
  3. Tillsätt 2 dl syltsocker, höj värmen och låt koka rätt så kraftigt i 2 minuter. Skumma av ytan och häll sedan upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.