Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plommon och rödvinsparfait

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portion

Parfait

  • 6 st plommon
  • 0,5 dl rödvin
  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver från vaniljstång

  • 1 dl Mandel, rosta och sen hacka dem
  • Ringla plommonsylt över om du vill

Så här gör du

  1. Lägg delade plommon i en gryta. Låt det puttra på svag värme så att det börjar bli mjukt, häll på vinet. När plommonen är mjuka mixa det till slät sås. Låt det svalna. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner äggulesmeten i den vispade grädden. Vänd ner den svalnade plommonsåsen. Häll smeten i valfri form och täck med plastfolie. Frys i minst 4 timmar. Innan servering låt den tina i cirka 20 minuter så den blir krämig.
  2. Rosta hela mandlar i en het torr panna. Hacka dem och strössla dem över parfaiten.