Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plätthjärtan med hallonkompott

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 3 1/2 -4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör

Hallonkompott

  • 1 ask hallon, 200 g
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten

Till servering och garnering

  • Gräddglass
  • Florsocker

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och till sist ägget. Smaksätt med vaniljsocker. Smält smöret i stekpannan och häll tillbaka det i smeten.
  2. Grädda i plättlagg, hjärtpanna eller stekpanna tunna och fina hjärtan.
  3. Gör kompotten. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt bara koka samman hastigt tills sockret löst sig.
  4. Servera hjärtana två och två med vaniljglass mellan. Ringla över hallonkompotten och pudra till sist över florsocker. Lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält.
  5. Servera chokladsåsen ljummen med glassen. Riv över apelsinskal.