Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plättar med rabarberkompott

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor. Servera med rabarberkompott, vispgrädde och jordgubbar.

Ingredienser

4 portioner

Plättar

  • 2 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 1/2 msk vispgrädde
  • 3/4 msk fiberhusk
  • 1 1/2 ml mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • smör till stekning

Rabarberkompott

  • 2 rabarberstjälkar
  • 2 msk vatten
  • 4 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Så här gör du

  1. Plättar: Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vispgrädde och fiberhusk.
  2. Vispa i mandelmjöl, salt och vaniljpulver. Låt smeten svälla 6-7 minuter.
  3. Smält lite smör i en plättlagg och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
  4. Rabarberkompott: Skiva rabarbern i tunna skivor och lägg skivorna i en kastrull.
  5. Häll på vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Rör om och tillsätt sötströ och vaniljpulver. Koka upp. Dra av från värmen och låt svalna.
  6. Servera plättarna med rabarberkompott och vispad grädde. Garnera med jordgubbar.