Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Plättar med biff och hoisinsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

“God plockmat där man gör sina knyten av plättarna och tillbehören. Doppa i såsen och njut! Såsen är lite söt så är du känslig för söta smaker gör du bäst i att doppa i japansk soja.”
 – LCHF

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 krm saltsmör eller kokosfett att steka i
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 4 msk ketchup
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • salt och peppar
  • 500 g lövbiffsmör eller kokosfett att steka i
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • salladsblad

Så här gör du

  1. Blanda ägg, vispgrädde, fiberhusk och salt i en bunke med en elvisp och låt svälla i 5 minuter. Stek till plättar i smör eller kokosfett.
  2. Rör ihop ketjap manis, ketchup, sambal oelek och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla lövbiffen och stek i smör eller kokosfett, salta och peppra.
  4. Skär grön och röd paprika i strimlor och lägg på tallrikar tillsammans med salladsblad.
  5. Lägg upp plättarna och köttet och servera med såsen.