Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzette Napoletane

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

16 minipizzor eller 4 normalstora pizzor

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten, 37 grader
  • cirka 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • cirka 2 dl tomatsås
  • 2 sardeller på varje minipizza eller 6 på varje normalstor
  • 2 oliver på varje minipizza eller 6 på varje normalstor
  • cirka 3 msk kapris
  • 1 –1 ½ msk oregano
  • cirka 3 msk olivolja eller olja från sardellburken

Så här gör du

  1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och buljong. Koka ihop såsen utan lock, 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  2. Pizzadeg: Börja med att göra en startdeg. Lös jästen i ¼ dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.
  3. Blanda i resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rums­ temperatur i cirka 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen och ta ut rundlar som mäter cirka 10 centimeter i diameter. Flytta över dem till bakpappersklädda plåtar.
  5. Fyllning: Bred tomatsåsen över pizzabottnarna. Lägg på sardellfiléer, oliver och kapris. Strö på oregano och droppa över olja.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter.