Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzetta med fänkålpesto och tomat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st smördeg
  • 1 burk hela konserverade tomater, san marzano
  • 1 msk oregano, torkad
  • 10 små svenska tomater
  • 1-2 fänkål (lite beroende på storlek)
  • 1 knippe fänkålsdill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g parmesan
  • 1/2 påse spenat
  • 1/2 dl solroskärnor
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Värm ugn till 210°C med en plåt i.
  2. Häll av vätska (och spara till såsgrund) från tomater. Grovkrossa och fördela över smördeg. Strö över oregano.
  3. Strimla fänkål. Värm upp en kastrull tillsätt olivolja och en klick smör. Svetta fänkål mjuk under lock. Tillsätt ev. lite vatten mot slutet och låt koka in. Fördela den mjuka fänkålen över pizzettan.
  4. Mixa fänkålsdill, spenat, vitlök, parmesan, solroskärnor och olivolja till en slät rinnig dressing.
  5. Flytta över pizzettan på varm plåt och baka av tills gyllenbrun ca. 10-13 min.
  6. Tag ut och toppa med färska skurna tomater och fänkålspesto. Gott att toppa med sallad med en skvätt vinäger.