Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzasallad – bästa receptet

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 326 st har redan röstat

Pizzasallad är ett givet tillbehör till en god pizza. Och extra gott blir det när du får äta en hemmagjord pizzasallad.

Här är ett klassiskt recept med vitkål, olja och citron som du gör medan pizzan blir klar i ugnen. Resultatet bli en saftig och god pizzasallad som dessutom håller länge.

Egen pizzadeg? Recept utan jäst – klart på ett kick!

Ingredienser

4 portion
  • 400 g fint strimlad vitkål
  • 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • 1 1/2-2 msk vitvinsäger
  • salt och peppar
  • Ev. citronklyfta

Så här gör du

  1. Strimla vitkålen, gör det enkelt med en osthyvel.
  2. Blanda den finstrimlade vitkålen med olja, vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vill du mjuka upp vitkålen lite extra kan du knåda in ingredienserna med händerna. Ett annat alternativ är att värma vinäger, olivolja, salt och peppar + 2 msk vatten och sedan hälla det över vitkålen.
  4. Extra nyttig blir din pizzasallad med ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt.
6 kommentarer om "Pizzasallad – bästa receptet"
  • Catarina Ahlert
    Catarina Ahlert

    Ett halvt vitkåls huvud strimlas med osthyvel
    3 msk vitvins vinäger
    5 msk matolja
    1 tsk salt
    1 msk grovmalen svartpeppar
    1 liten brk inlagd strimlad paprika
    Ev pressad vitlök
    Detta recept slår det mesta 😀

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Catarina Ahlert

      Hej,
      Tack för tips!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Mon Olof
    Mon Olof

    Hej!
    I Sverige har det oftast varit ättika i stället för vinäger, på pizzerior.
    I rätt proportioner ger det en fräshare sallad.
    Fick det från en Jugoslavisk bagare i slutet av -80-talet.
    /
    Magnus

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mon Olof

      Hej Magnus,
      Tack för tipset! Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Mon Olof
    Mon Olof

    Glömde säga att kålen blir bäst om man saltar med lite salt utan jod, knåda med händerna, låt stå framme en timme innan resten går i.