Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizzaomelett – gott och enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 squash (medelstor - cirka 300 gram)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta, nhackad
  • 1 msk finhackade örter, t.ex. persilja, timjan eller basilika
  • 50 g finriven ost, t.ex. parmesan eller Västerbotten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa ändarna på squashen och dela på mitten. Skär i tunna skivor på längden. Skala och skiva löken i tunna skivor.
  3. Hetta upp en rejäl stekpanna som tål ugnsvärme och låt den bli riktigt varm. Tillsätt oljan och rosta squashskivorna i ett par minuter på varje sida. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs löken i ett par minuter. Rör då och då och stek tills den mjuknat och fått lite färg. Sätt pannan åt sidan.
  4. Dela tomaterna i halvor. Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med grädde. Krydda med lite salt och peppar och tillsätt finhackad vitlök och örter.
  5. Häll ner omelettsmeten i stekpannan och fördela ut squashskivorna. Toppa med tomater och riven ost. Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills omeletten stelnat och fått fin färg.
  6. Servera med bröd, oliver och sallad med god vinägrett.