Pizzabröd med tomatkräm

Foto Ove Lindfors
Ingredienser
8 bufféportioner
- 2 rullar färdig pizzadeg à 400 g
- 2 dl riven parmesanost
- 1 ägg
- torkad oregano
- flingsalt
Tomatkräm (ca 1 1/2 dl)
- 1 1/2 dl soltorkade tomater utan olja
- 1 msk olja från tomatinläggningen
- 2 msk solroskärnor, rostade
- 3/4 tsk rökt paprikapulver
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1/2 krm chiliflakes
- 1 tsk flytande honung
- salt
Så här gör du
- Tomatkräm: Mixa ingredienserna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut en av pizzadegarna på mjölat bord. Kavla eventuellt ut den lite, om den är för smal. Lägg en tallrik, 25–27 cm i diameter, över degen och skär runt med en kniv. Lyft över rundeln på en bakpappersklädd plåt.
- Bred tomatkräm på rundeln och strö på ost.
- Gör på samma sätt med den andra degen. Lägg rundeln ovanpå den första. Tryck försiktigt till ytterkanten.
- Sätt ett glas i mitten och tryck ner det försiktigt, skär inte helt igenom.
- Skär med en vass kniv 16 bitar från glaset och ut mot kanten. Snurra degbitarna.
- Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö på oregano och flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen tills brödet har fin färg, cirka 20 minuter. Servera det nygräddat.

Du kanske även gillar