Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza pollo tonnato

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats pizzadeg, se grundrecept

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 stora vitlöksklyftor

  • skal från 1 citron
  • 
12 sardellfiléer i olja

  • 1 dl hackad kapris
  • 
300 g kycklinglårfilé

  • 1 burk tonfisk i olja

  • 4 dl riven parmesan
  • 
30 g rucola
salt och svartpeppar

Pizzadeg, 4 mindre pizzor


  • 1/4 pkt jäst (12 g)

  • 1 tsk flytande honung

  • 1 tsk salt

  • 2 1/2 dl ljummet vatten

  • 2 1/2 msk olivolja

  • 5 dl vetemjöl + 1/2 dl till utbakning


Så här gör du

  1. 
Riv vitlök och rör ner i crème fraiche ­tillsammans med rivet citronskal. Hacka ­sardellerna grovt.

  2. Strimla kycklingen och stek i olja, krydda med salt och svartpeppar.

  3. Fördela crème fraichen över pizzabottnarna och toppa med sardeller, kapris, tonfisk mosad i mindre bitar samt den stekta ­kycklingen. Krydda med svart­peppar och toppa med parmesan.
  4. 
Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad.

  5. Grädda övriga pizzor på samma sätt. ­Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader och servera därefter genast, toppade med rucola och lite flingsalt.
  6. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och olivoljan. Rör ner vetemjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.
 Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 2-4 bitar och arbeta dem lite lätt. Kavla ut bitarna till tunna pizzabottnar.