Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med tonfisk, kronärtskockor & ägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • en sats pizzadeg
  • en sats tomatsås
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
  • 2 påsar mozzarellaost à 125 g
  • 150 g riven parmesanost
  • 4 ägg
  • cocktailkapris
  • färsk spenat
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Kavla ut degen till fyra runda, tunna pizzor och bred ut ett jämnt lager tomatsås.
  2. Lägg på bitar av tonfisk och kronärtskockor.
  3. Lägg på mozzarellaskivor och riven parmesan, spara lite parmesanost till serveringen.
  4. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 10–12 minuter.
  5. Ta ut pizzan och lägg på klyftor av ett nykokt ägg på varje pizza. Avsluta med några cocktailkapris, fina spenatblad, lite grovmalen svartpeppar och till sist den sparade parmesanosten.