Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med svamp, korv och vitlök


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 sats pizzadeg, se grundrecept

  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 
400 g blandad färsk svamp

  • 2 msk hackad rosmarin

  • 2 färska salsiccia eller annan god korv (cirka 300 g)

  • 1 dl tomatsås, se grundrecept

  • 250 g mozzarella


Så här gör du

  1. Hacka vitlök fint och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Ta bort skinnet från salsiccian, hacka innanmätet grovt.

  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn korv, vitlök och svamp ett par minuter. Salta och peppra.

  3. Bred tomatsåsen i ett tunt lager över pizza­bottnarna och toppa med svampfräset, rosmarin samt bitar av mozzarella.

  4. Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen som ska ha en fin glödbädd. Lägg på locket och grilla i 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad. Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt i så fall locket vara av en stund.

  5. Grädda övriga pizzor på samma sätt. Varmhåll färdiga pizzor i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdig­gräddade och ­servera därefter genast.