Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med ost, tomater, prosciutto och rucola

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 pizzor
  • 1 sats pizzadeg

Fyllning:

  • 500 g mozzarella
  • 150 g taleggio
  • 20 körsbärstomater i blandade färger
  • olivolja av god kvalitet
  • 12 skivor tunt skivad prosciutto crudo
  • cirka 100 g flagad parmesanost
  • 40 g rucolasallad
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att göra pizzadegen. Sätt i god tid ugnen på 250 grader (cirka 225 grader med varmluftsfunktion).
  2. Förbered pizzafyllningen så att den är klar när degen är färdigjäst: Dela mozzarellan och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa försiktigt på osten med en gaffel för att få ut lite extra vätska. Skär mozzarellan och taleggion i små bitar.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i ett durkslag. Pressa på dem så att överflödig vätska rinner ut. Strö över lite salt.
  4. Fördela tomat och ost jämnt över pizzabottnarna. Ringla över rikligt med olivolja.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Toppa de nygräddade pizzorna med prosciuttoskivor, parmesan och rucola och servera direkt.