Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 grillade kycklinglår
  • 500 g getost
  • 1 kg gulbetor
  • 2 dl 1-2-2-lag (1 del ättika, 2 delar socker och 2 delar vatten)
  • 100 g rucola
  • 400 g tomatsås på burk
  • eventuellt vatten att späda med
  • lite olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 dl riven vällagrad prästost
  • 10 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 paket torrjäst

Så här gör du

  1. Blanda tomatsås med lite olivolja och oregano samt vatten och salt.
  2. Tvätta och hyvla gul betorna tunt. Lägg dem i 1-2-2-lagen.
  3. Blanda vatten, socker, salt, olivolja och torrjäst i en bunke tills allt har löst sig. Häll på mjölet lite i taget och arbeta degen helst i en blandare 1 10 minuter.
  4. Forma 4 bollar, jäs i 1 timme under plast. Kavla ut till 4 pizzor och lägg på tomatsås, och ost. Baka av pizzorna på 275 grader i 5 minuter. Ta ut pizzorna och lägg på getost och plockat kycklinglår. Baka ytterligare 5 minuter tills getosten har smält. Till sist lägger du på de picklade gulbetorna och rucola.