Pizza med kycklinglår, getost, gulbetor & rucola

Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Ingredienser
4 portioner
- 4 grillade kycklinglår
- 500 g getost
- 1 kg gulbetor
- 2 dl 1-2-2-lag (1 del ättika, 2 delar socker och 2 delar vatten)
- 100 g rucola
- 400 g tomatsås på burk
- eventuellt vatten att späda med
- lite olivolja
- 1 msk torkad oregano
- 2 dl riven vällagrad prästost
- 10 dl vetemjöl
- 3 1/2 dl ljummet vatten
- 2 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 1 msk socker
- 1 paket torrjäst
Så här gör du
- Blanda tomatsås med lite olivolja och oregano samt vatten och salt.
- Tvätta och hyvla gul betorna tunt. Lägg dem i 1-2-2-lagen.
- Blanda vatten, socker, salt, olivolja och torrjäst i en bunke tills allt har löst sig. Häll på mjölet lite i taget och arbeta degen helst i en blandare 1 10 minuter.
- Forma 4 bollar, jäs i 1 timme under plast. Kavla ut till 4 pizzor och lägg på tomatsås, och ost. Baka av pizzorna på 275 grader i 5 minuter. Ta ut pizzorna och lägg på getost och plockat kycklinglår. Baka ytterligare 5 minuter tills getosten har smält. Till sist lägger du på de picklade gulbetorna och rucola.

Du kanske även gillar
Populära recept