Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza med fläskfilé och aromsmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 pizza
  • 75-100 g fläskfilé
  • 3 färska lökar, små
  • 50 g grön sparris
  • olivolja till pensling
  • 1 utkavlad färsk pizzabotten, köpt eller hemlagad
  • 2 dl pizzasås
  • 2-3 dl riven ost
  • salt, peppar
  • 1 sats aromsmör, se separat recept
  • basilikablad

Aromsmör

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1/2 krm salt
  • 2-3 krm paprikapulver
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250-275 grader.
  2. Skär köttet i skivor. Ansa löken och dela den på mitten. Ansa och dela sparrisen. Pensla allt med olivoljan och lägg i grupper på ett fat.
  3. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Bred pizzasåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö osten över såsen. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Stek eller grilla fläskfiléskivorna, löken och sparrisen 5-10 minuter. Salta och peppra.
  5. Toppa pizzan med fläskfilé, lök, sparris och aromsmör. Garnera med basilikablad.
  6. Aromsmör: Dela smöret i bitar och lägg i en bunke. Vispa upp smöret med elvisp, ca 1 minut. Tillsätt salt och paprikapulver och vispa ihop. Tillsätt parmesan, persilja och vitlök och vispa ihop. Spritsa eller klicka smöret på ett ark bakplåtspapper eller forma det till en rulle i fuktat bakplåtspapper.
  7. Förvara i kylskåp till serveringen. Det rullade smöret skärs i tjocka slantar efter att det stelnat.