Pizza Margherita – recept

Foto: Mutti
Ingredienser
1 pizza
Pizzadeg
- 2 1/2 dl vetemjöl special
- 2 1/2 dl italienskt 00 mjöl (går att byta ut till vetemjöl special)
- 2 dl vatten
- 30 g jäst
- 1 1/2 tsk salt
- 1 msk olivolja
Tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 1/2 dl olivolja
- salt
Topping
- 50 gram mozzarella
- 1 paket buffelmozzarella
- Färsk basilika
- Flingsalt
Så här gör du
- Degen: Smula ned jästen och tillsätt vatten och oljan. Blanda ut så att jästen löses upp. Vänd i allt mjöl och saltet. Knåda degen ordentligt i bunken, tills den sätter sig ordentligt och gluten bildas. Låt därefter degen vila i 30 minuter i bunken.
- Ta sedan upp den och knåda den igen. Låt sedan degen jäsa upp i en timme innan du knådar ned den och ställer i kylskåpet och låter vila över natten.
- Ta ut degen ungefär 3 timmar innan användning och forma två bollar. Låt dem sedan jäsa i rumstemperatur tills de fördubblats i storlek. Då är de redo att använda och bakas ut!
- Gör en tomatbas genom att blanda krossade tomater med en riktigt god olivolja och salt. Smaka av tills den blir tillräcklig salt och aromatisk av olivoljan.
- Baka ut pizzadegen. På med tomatsås och mozzarella och in i ugnen på högsta möjliga temperatur i ca 10 minuter
- När pizzan är klar drar du sönder bitar av buffelmozzarellan för hand och lägger på varje bit. Toppa pizzan med färsk basilika. Droppa över lite olivolja och flingsalt och servera!
1 kommentar om "Pizza Margherita – recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Marie Lindell
Tre gram jäst? Är det riktigt?