Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza Margherita – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Nyckeln bakom en lyckad Margherita är bra råvaror, så satsa på kvalitet, eftersom det är så få ingredienser. Resultatet blir bra mingelmat om du skär upp den i bitar. Eller såklart, om du är riktigt sugen så se till att ha den för dig själv!

Vill du göra en enklare deg? Testa en utan jäst som är klar på ett kick – recept här

OBS! Degen, steg 1-2 nedan, gör du kvällen innan

Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Mutti finkrossade tomater har valt att sponsra. 

Ingredienser

1 pizza

Pizzadeg

  • 2 1/2 dl vetemjöl special
  • 2 1/2 dl italienskt 00 mjöl (går att byta ut till vetemjöl special)
  • 2 dl vatten
  • 30 g jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • salt

Topping

  • 50 gram mozzarella
  • 1 paket buffelmozzarella
  • Färsk basilika
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Degen: Smula ned jästen och tillsätt vatten och oljan. Blanda ut så att jästen löses upp. Vänd i allt mjöl och saltet. Knåda degen ordentligt i bunken, tills den sätter sig ordentligt och gluten bildas. Låt därefter degen vila i 30 minuter i bunken.
  2. Ta sedan upp den och knåda den igen. Låt sedan degen jäsa upp i en timme innan du knådar ned den och ställer i kylskåpet och låter vila över natten.
  3. Ta ut degen ungefär 3 timmar innan användning och forma två bollar. Låt dem sedan jäsa i rumstemperatur tills de fördubblats i storlek. Då är de redo att använda och bakas ut!
  4. Gör en tomatbas genom att blanda krossade tomater med en riktigt god olivolja och salt. Smaka av tills den blir tillräcklig salt och aromatisk av olivoljan.
  5. Baka ut pizzadegen. På med tomatsås och mozzarella och in i ugnen på högsta möjliga temperatur i ca 10 minuter
  6. När pizzan är klar drar du sönder bitar av buffelmozzarellan för hand och lägger på varje bit. Toppa pizzan med färsk basilika. Droppa över lite olivolja och flingsalt och servera!
1 kommentar om "Pizza Margherita – recept"