Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza Margherita – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

1 pizza

Pizzadeg

  • 2 1/2 dl vetemjöl special
  • 2 1/2 dl italienskt 00 mjöl (går att byta ut till vetemjöl special)
  • 2 dl vatten
  • 30 g jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • salt

Topping

  • 50 gram mozzarella
  • 1 paket buffelmozzarella
  • Färsk basilika
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Degen: Smula ned jästen och tillsätt vatten och oljan. Blanda ut så att jästen löses upp. Vänd i allt mjöl och saltet. Knåda degen ordentligt i bunken, tills den sätter sig ordentligt och gluten bildas. Låt därefter degen vila i 30 minuter i bunken.
  2. Ta sedan upp den och knåda den igen. Låt sedan degen jäsa upp i en timme innan du knådar ned den och ställer i kylskåpet och låter vila över natten.
  3. Ta ut degen ungefär 3 timmar innan användning och forma två bollar. Låt dem sedan jäsa i rumstemperatur tills de fördubblats i storlek. Då är de redo att använda och bakas ut!
  4. Gör en tomatbas genom att blanda krossade tomater med en riktigt god olivolja och salt. Smaka av tills den blir tillräcklig salt och aromatisk av olivoljan.
  5. Baka ut pizzadegen. På med tomatsås och mozzarella och in i ugnen på högsta möjliga temperatur i ca 10 minuter
  6. När pizzan är klar drar du sönder bitar av buffelmozzarellan för hand och lägger på varje bit. Toppa pizzan med färsk basilika. Droppa över lite olivolja och flingsalt och servera!

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

1 kommentar om "Pizza Margherita – recept"