Logga in här

Pizza italiana

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 1/2 pkt färsk jäst
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt

Topping

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl finkrossad tomat
  • 5 sardellfiléer
  • 2 rödlökar, skivad
  • 2 paket mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 zucchini, skivad
  • 120 g kokt skinka
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 msk kapris
  • 2 krm chiliflakes
  • 1/2 basilika
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Rör tills jästen lösts upp i vätskan.
  2. Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa övertäckt cirka 45 minuter.
  4. Finhacka vitlöken. Fräs i olja tillsammans med tomatpuré. Tillsätt krossad tomat och låt puttra ihop några minuter. Låt svalna.
  5. Tryck ut degen i en oljad långpanna. Låt jäsa 15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Fördela tomatsås över degen och toppa med sardellfiléer.
  8. Förgrädda botten i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  9. Toppa med lök, mozzarella och zucchini. Grädda ytterligare 10 minuter.
  10. Toppa med kokt skinka, tomater, kapris, chiliflakes och basilika.
  11. Ringla över lite olja, salta och peppra.