Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza Calzone

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

  • 1/4 pkt jäst, 12 g
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ca 6 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • ca 1 1/4 dl pizzasås, finns färdig på burk
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 250 g strimlad rökt skinka
  • 300 g riven pizzaost

Pensla med

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk oregano

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig elastisk deg, ca 15 minuter för hand eller 10 minuter i köksmaskin. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare, 1 minut. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Värm ugnen till 275 grader. Lägg samtidigt in en baksten på gallret i mitten av ugnen eller plåt, så att den blir het. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Låt degen vila 5 minuter under bakduk. Kavla ut till runda tunna pizzabottnar på mjölat bakbord.
  3. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Fräs dem i en stekpanna med smör, 5 minuter. Fördela 2 msk pizzasås med en sked i mitten på varje pizza. Lämna en kant på 5 cm. Lägg champinjoner, strimlad skinka och pizzaost i en hög på mitten.
  4. Vik ihop degkanterna mot mitten över fyllningen och tryck till kanten ordentligt. Vecka kanterna i ett mönster. Lägg över pizzorna på bitar av bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja. Grädda pizzorna på den heta bakstenen/plåten i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Pensla pizzan med olivolja och strö över smulad oregano. Servera med vitkålssallad med röd paprika.