Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza bianco med fänkål och chili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken

Deg

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Topping

  • 250 g ricotta
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 mindre fänkålsstånd
  • 4 tsk rivet citronskal
  • 4 krm nystötta fänkålsfrön
  • 4 krm chiliflakes
  • flingsalt
  • 4 msk olivolja

Så här gör du

  1. Pizzadegen: Börja med att göra en startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i cirka 2 msk mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
  2. Blanda i resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet i startdegen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur cirka 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till 4 pizzor. Flytta över dem till bakpappersklädda plåtar.
  4. Blanda ricotta och parmesanost. Dela fänkålen på längden, skär bort rotstocken och skiva tunt.
  5. Bred ostblandningen på pizzorna. Fördela fänkålen över. Strö på citronskal, fänkålsfrö, chiliflakes och flingsalt. Droppa över olivolja.
  6. Baka i mitten av ugnen tills pizzorna har fin färg, 10–15 minuter.