Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza bianco med crème fraiche & löjrom

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

4 små pizzor eller förrätt till 4 personer

Pizzabotten

  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1/4 dl olivolja
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning

  • 3 dl crème fraiche

Topping

  • 150 g löjrom
  • 1 citronpicklad lök (se recept nedan)
  • 5 kvistar dill, plockade vippor

Citronpicklad lök

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • pressad saft av 1 citron
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
  2. Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till fyra små pizzor.
  4. Sätt ugnens grillelement på 225 grader.
  5. Förgrädda pizzabottnarna i cirka 8 minuter. Ta ut pizzorna.
  6. Stryk ut crème fraichen i ett jämnt lager.
  7. Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun.
  8. Ta ut pizzorna ur ugnen. Toppa med löjrom, citronpicklad lök och dill.
  9. Citronpicklad lök: Marinera den skivade löken i citronsaft i 30 minuter. Smaka av med salt.