Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza Bianca med parmesanost och crème fraiche

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

  • 1/4 pkt jäst, 12 g
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ca 6 dl vetemjöl special, 360 g
  • 1 tsk salt

Topping

  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • ca 3 dl riven parmesanost
  • 600 g chèvre
  • 20 mjuktorkade aprikoser
  • 50 g pinjekärnor
  • 2 msk flytande honung

Till garnering

  • rucola
  • rosmarin

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig elastisk deg, ca 15 minuter för hand eller 10 minuter i köksmaskin. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare, 1 minut. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme i rumstemperatur.
  2. Värm ugnen till 275 grader. Lägg samtidigt in en baksten på gallret i mitten av ugnen eller plåt, så att den blir het. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Låt degen vila 5 minuter under bakduk. Kavla ut till runda tunna pizzabottnar på mjölat bakbord.
  3. Bred ut crème fraiche på pizzabotten, spara en kant på 2–3 centimeter. Fördela parmesanost och skivad chèvre, delade aprikoser, pinjekärnor och ringlad honung på pizzorna. Grädda på pizzastenen/ bakplåten, ca 7 minuter.
  4. Garnera med rucola och rosmarin.