Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pistasch och marsipansnäckor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Fixa härligt färgstarka bullar fyllda med fantastisk god pistageblandning.

Recept: Christina Asplund

Ingredienser

20 stycken
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g grön marsipan
  • 1 msk mandellikör
  • 50 g pistaschmandel

Pensling:

  • 1 ägg

Garnering:

  • grovhackad pistaschmandel
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i degbunken och lös upp med mjölken. Tillsätt ägg, socker, salt, smör i kickar och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i maskin 10 minuter till en smidig deg. Täck degbunken med plastfolie och jäs den till dubbel storlek i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
  2. Mixa samman smör, marsipan, mandellikör med pistaschmandel till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Kavla ut den till en rektangulär kaka, 30×40 centimeter. Bred på fyllningen och rulla samman från långsidan till en rulle. Dela i 20 bitar och fäst den yttersta delen under bullen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pistaschmandel och pärlsocker.
  4. Grädda bullarna i mitten av ugnen, i cirka 8 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.