Logga in här

Pistasch- och mandelkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2,5 dl pistaschmjöl (125 g hela pistaschnötter)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smält smör
  • 3 ägg, (2 hela ägg + 1 äggvita)
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl hela pistaschnötter
  • turkisk yoghurt till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Täck botten på en brödform med bakplåtspapper.
  2. Mal pistaschnötterna i en mandelkvarn eller mixa riktigt fint i matberedaren.
  3. Blanda pistaschmjölet med mandelmjöl, florsocker och salt.
  4. Smält smöret och låt svalna något.
  5. Tillsätt äggen och äggvitan i de torra ingredienserna och avsluta med smöret.
  6. Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Titta med en tandpetare om kakan är klar.
  7. Värm honungen på låg värme i en kastrull och tillsätt de hela pistaschnötterna.
  8. Ta kakan ur formen och ställ på ett fat. Häll över honungen medan kakan fortfarande är varm och kan absorbera den. Skär i skivor och servera t ex. med lite turkisk yogurt.