Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pissaladière


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

  • 4 rejäla skivor bondbröd


Lökconfit

  • 
cirka 600 g gul lök

  • 3 + 1 msk olivolja

  • 2 lagerblad

  • 1/2 msk timjan
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 8 sardeller

  • 12 svarta oliver, gärna kalamataoliver


Så här gör du

  1. Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med 3 msk av olivoljan och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då, det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska mer smälta ihop. Smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela löken på brödet. Lägg på sardeller och oliver. Ringla över 1 msk olivolja.

  3. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 minuter.
Du kanske även gillar