Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pink pavlova


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Recept från Mitt köks läsare Eija Niskakari: Mulligt gullig, både karamellsöt och syrlig på samma gång! Marängtårtor är bra då man kan förbereda grunden i god tid innan man ska använda den. Maräng tillsammans med frukt blir också rent estetiskt väldigt vackert ihop. Lätta och frasiga marängbottnar tillsammans med fluffig grädde och massor med fräsch frukt, det kan inte bli fel.

Ingredienser

10 bitar

  • 120 g äggvitor 
(4 stycken)

  • 270 g strösocker (3 dl)
  • 
12 droppar röd ­karamellfärg
  • 
50 g vit choklad
  • 
4 dl vispgrädde

  • 200 g hallon
  • 
1 msk florsocker
  • 
1 msk vaniljkräms­pulver (marsan)

  • en massa bär till ­dekorering

Så här gör du

  1. 
1. Förvärm ugnen till 100 grader. Vispa ägg­vitorna tillsammans med 1 dl av sockret till en fast maräng, mata därefter i det resterande sockret och fortsätt att vispa i ytter­ligare ett par minuter, tillsätt karamellfärgen i slutet. Obs! För mycket färg förstör marängen så ta bara lite i taget.

  2. Skeda upp blandningen i en spritspåse med en stor stjärntyll. Rita upp en rundel på cirka 23 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper, spritsa upp marängen inuti ringen. Resterande marängsmet spritsas upp som toppar på kanten av marängplattan. Grädda marängen i cirka 2 timmar och stäng sedan av värmen. Låt den eftertorka i ugnen över natten med ugnsluckan lite på glänt.

  3. Vispa grädden fluffigt. Tina hallonen om de är frysta och mosa ihop dem med florsockret och vaniljkrämspulvret. Vänd ned den vispade grädden. Placera marängbottnen på ett serveringsfat och pensla choklad på innerdelen, inte på marängtopparna, och låt stelna. Fördela hallongrädden i kupolform på maräng­plattan. 

  4. Ös på med dina ­godaste bär!
1 kommentar om "Pink pavlova
"