Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pinjefranskor med linfrön

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ½ msk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl rågmjöl
  • 11 dl vetemjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl pinjenötter

Så här gör du

  1. Rör ut jästen med vattnet. Krossa pinjenötter och linfrön i en mortel. Arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga i assistent i 10 minuter ( för hand så länge du orkar). Täck med plastfolie, jäs i 30 minuter. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Doppa ena snittytan i vetemjöl, ställ bröden på plåt med bakpapper. Jäs ytterligare i 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.