Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pilgrimsmusslor med citrussallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 20 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1/2 pomelofrukt
  • 2 röda grapefrukter
  • 1 färsk mynta
  • Sesamdressing:
  • 1 grön chili
  • 2 salladslökar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Börja med att göra sesamdressingen. Finhacka chilin och salladslöken. Lägg i en liten skål tillsammans med sesamfrön och tillsätt soja och honung. Rör ihop och ställ kallt.
  2. Låt musslorna tina i rumstemperatur om de är frysta. Hetta upp en ­stekpanna med smör och olja och halstra musslorna cirka 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skala pomelo- och grapefrukten med en vass kniv. Skär ut hinnfria klyftor från frukterna och fördela dem på fyra tallrikar.
  4. Lägg pilgrimsmusslorna på grapefrukten och häll sesamdressingen över musslorna. Plocka av bladen från myntan och dekorera med dem.