Pilgrimsmusslor med champagnesås

ANN LINDBERG
Ingredienser
6 personer
- 1 paket saffran, 0,5 g eller allra helst lite trådsaffran
- Cirka 75 g smör
- 30 pilgrimsmusslor, 5 per person
- 1 dl champagne eller torrt mousserande vin
- 4 dl matlagningsgrädde eller 2 dl vispgrädde och 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hummerfond
- Salt och peppar
Till garnering och servering
- Persilja
- Rött ris, råris eller vanligt vitt ris
- Koka riset.
Så här gör du
- Hetta upp en stor panna, helst teflonpanna. Rosta saffranet på hög värme hastigt tills det doftar härligt. Ta upp det försiktigt och lägg det på ett litet fat.
- Smält hälften av smöret i pannan. Tillsätt hälften av musslorna och stek dem 2 minuter på varje sida. Ta upp dem och håll dem varma under folie medan de resterande musslorna steks i resten av smöret. Ta upp och lägg dem tillsammans med de andra under foliet.
- Tillsätt saffran till skyn. Häll på champagnen och grädden. Sänk värmen något och låt såsen puttra ihop till en slät sås. Smaka av med fond, salt och peppar. Tillsätt musslorna till såsen och servera med riset. Garnera med persilja.

Du kanske även gillar
Populära recept