Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pilgrimsmusslor med ­sallad på grapefrukt och avokado


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g pilgrimsmusslor

  • olivolja

  • havssalt och grovkrossad svartpeppar


Sallad:


  • 2 blodgrapefrukt

  • 2 avokador
  • 
1 friséesallad

  • 1 knippe vattenkrasse (eller annan färsk örtkrydda)

  • 1 dl stora vita bönor (färdiga på burk)


Vinägrett:


  • 1/2 dl pressad apelsin

  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 
1 dl olivolja
  • 
salt och svartpeppar


Så här gör du

  1. Vispa ihop vinägretten och smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Skala grapefrukten med en vass kniv och skär loss klyftorna från hinnorna. Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i tärningar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Blanda alla ingredienser till salladen med hälften av vinägretten.

  4. Pensla musslorna med olivoljan och grilla dem cirka 1 minut per sida på hög värme. De ska knappt bli genomstekta, inte mer. Strö över havssalt och grovmalen svartpeppar.

  5. Servera musslorna med salladen och ringla den resterande vinägretten över musslorna. Toppa med lite vattenkrasse.