Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pilgrimsmussla i escabeche med fryst avokado

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 2 msk olja

Escabeche:

  • 4 msk tomatjuice
  • 0,25 st saffran, påse
  • 1 msk god olivolja
  • 1 krm pimiento, chilikrydda
  • 0,5 st vitlök, finhackad
  • 1 st korianderblad, finhackad
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 100 g gul vattenmelon
  • 100 g röd vattenmelon
  • 1 st skivad salladslök
  • 1 st lime

Till servering:

  • avokadosorbet

Så här gör du

  1. Plocka bort muskeln från pilgrimsmusslorna och krydda dem med salt och peppar Halstra musslorna hastigt på båda sidor i het panna vid servering.
  2. Skär melonköttet i 1 centimeter bitar och blanda med resten av ingredienserna Hill escabechen. Krydda med pimiento, salt, pressad lime.
  3. Fördela escabechen i fyra skålar. Lägg på de nyhalstrade pilgrimsmusslor och 1. tsk avokadosorbet.