Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picknickpaj

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 minipajer / 1 vanlig paj
  • 30g smör
  • 1 stor lök, skalad och hackad 
  • 100 g rökt lax
  • 1 knippe sparris, skuren i två centimeter stora bitar 
  • 150 g grädde
  • 1 kruka hackad dill
  • 2 ägg
  • Salt 
  • Nymalen svartpeppar
  • 350g fryst smördeg, tinad

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180 ° C och kavla ut degen till med lite mjöl och till cirka 3 mm i tjocklek eller tillräckligt stor för att passa en 20 cm diameter.
  2. Lägg ut flera smördegsplattor och kavla ihop dem på så den blir tillräckligt stor om ni inte köpt deg på rulle. Få upp degen på kanterna och skär av degen som hänger över. 
  3. Nagga botten med en gaffel.Placera pajskalet i ugnen att baka i cirka 15 minuter tills degen har en lätt gyllenbrun färg. Ta ut den bakade formen och låt den svalna på galler.
  4. Stek den hackade löken så den mjuknar och tillsätt sparrisen så den får steka med några minuter och mjukna något. 
  5. Vispa ihop grädde och ägg med salt och peppar. Avsluta med hackad dill till äggstanningen. 
  6. Placera ut laxen jämnt i formen, tillsätt den stekta löken och sparrisen och slå äggstanningen.
  7. Grädda i ugnen i på 180 grader ca 25 minuter eller tills den satt sig och fått färg.