Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklade vattenmelonskal

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Från rot till blast, eller root to stem, är en mattrend som gör gällande att vi ska ta tillvara på allt som går att äta på grönsaker och rotfrukter. Logiskt, tycker vi! Här är ett härligt recept på hur du kan pickla vattenmelonskal! Gott att äta som tillbehör till kött och korv.

Ingredienser

5 dl
  • 1,2 l vattenmelonskal, preppade enligt steg 1 nedan
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 msk svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk senapsfrön
  • 6 hela kryddnejlikor
  • 4 remsor färsk ingefära, hyvlad på längden med skalare
  • 1,5 kanelstång, bruten i bitar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 msk salt

Så här gör du

  1. Skär bort det gröna tunna skalet på vattenmelonen och allt eventuellt rött fruktkött som sitter kvar. Skär upp den vita kvarvarande delen av skalet i tärningar.
  2. Lägg skalen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sänk värmen så att det står och puttrar, låt stå ca 20 min tills skalen är mjuka. Häll av och ställ åt sidan.
  3. Medan skalen kokar: Häll övriga ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra i ca 15 min. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Häll upp skalen i en lufttät glasburk eller flera småburkar och täck med pickles-lagen. Förvara i kylen och avnjut inom 2 månader.