Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 st rödlökar
  • ½ dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Strimla rödlöken och lägg i en skål.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och häll sedan den kokande vätskan över löken. Låt löken svalna i lagen och allra helst även få gotta till sig i kylen över natten. Det går dock utmärkt att servera den redan samma dag om man inte har tålamod eller tid att vänta.
  3. Förvarar du löken i en tättslutande burk håller den i minst 1 vecka.