Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad lök – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 1049 st har redan röstat

Picklad lök är fantastiskt gott! Alla borde veta hur man picklar lök (och annat för den delen). Det är ett så härligt och gott tillbehör som faktiskt passar till det mesta. Det här är ett recept på helt vanlig 1-2-3 lag. Kanske det lättaste sättet.

Ingredienser

1 burk
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Så här gör du

  1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
  2. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
  3. Låt stå i kylen en timme. Klart!
19 kommentarer om "Picklad lök – enkelt recept"
  • Gudny Thorisdottir
    Gudny Thorisdottir

    Blev lite väl surbeskt! Jag undrar om det inte ska vara ättikssprit 12% i stället för ättika24%?

  • Susanna Hedebro
    Susanna Hedebro

    Alldeles för mycket socker, räcker med betydligt mindre, och en halv tesked salt. Det är balansen mellan ingredienserna som är grejen. Klart ska det vara 12%.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Susanna Hedebro

      Hej Susanna, tack för din kommentar. Visst kan man anpassa förhållandet mellan salt och sött efter smak, bra poäng. Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • Lisa Nordin
    lisanordina

    Bra recept! Va jättegott både efter en stund i kylen och några dagar efteråt! 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till lisanordina

      Hej Lisa, vad roligt att höra att du gillar receptet! Bästa hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • dessan71
    dessan71

    Det finns faktiska begrepp för att undvika missförstånd.
    Ättika = 24 %
    Ättiksprit = 12%

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till dessan71

      Hej, tack för din kommentar. Vi förtydligar detta i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Helen Ohlin

      Hej Helen,
      Jag kan tyvärr inte svara exakt då detta beror lite på hur man förvarar den i kylen samt vilken temperatur man har, men den bör hålla i alla fall hålla 1-2 veckor, om inte längre!

      Mvh,
      Beatrice

    • giulia
      giulia
      svar till Helen Ohlin

      Matskribenter är inte alltid ” fullblodsproffs”, vanliga s k husmödrar är oftast mer kunniga. Vet inte ett sk proffs skillnad på ättika och ättiksprit, bara låtsas som om typ smaken är olika! Picclad…mmm speak swedish!

  • Alexander11
    Alexander11

    Det finns ett svenskt ord för detta, inlagd lök. ‘Pickled’ är det engelska ordet. Vore det inte bättre att kalla receptet inlagd rödlök? 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Stefan Håkansson

      Javisst kan du det! Hälsningar Patricia, webbredaktör på Mitt kök.

  • Toni_L
    tonilatvala

    Är det inte vara lika delar vätska och socker?

    Har alltid gjort en 1-2-3 lag

    1dl ättikssprit
    2dl vatten
    3dl socker…

    Behöver absolut inte ha rätt 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till tonilatvala

      Hej, här finns det egentligen inget rätt eller fel – lagen kan se ut på lite olika sätt. I en del recept använder man 1/2 dl ättiksprit och 1 dl vatten till 1 dl socker. I andra 1 dl ättiksprit och 3 dl vatten till 2 dl socker. Så, det är helt enkelt smak och erfarenhet som får styra. Mvh mitt kök-redaktionen

  • giulia
    giulia

    Försvarar ett dåligt recept med ” här finns det inget rätt eller fel”. Visst blir man trött, öppna en bra kokbok i stället för att läsa en massa undanflykter av den här typen av redaktörer

  • Kenneth Göransson
    Kenneth Göransson

    Påminner mycket om det vi i Sverige kallar ”inlagd lök”!