Picklad lök – enkelt recept

Ingredienser
1 burk
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 rödlökar
Så här gör du
- Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan du använder den.
- Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
- Låt stå i kylen en timme. Klart!
21 kommentarer om "Picklad lök – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Gudny Thorisdottir
Blev lite väl surbeskt! Jag undrar om det inte ska vara ättikssprit 12% i stället för ättika24%?
Ann Janson
jovisst skall det vara 12%
Susanna Hedebro
Alldeles för mycket socker, räcker med betydligt mindre, och en halv tesked salt. Det är balansen mellan ingredienserna som är grejen. Klart ska det vara 12%.
Mitt Kök
Hej Susanna, tack för din kommentar. Visst kan man anpassa förhållandet mellan salt och sött efter smak, bra poäng. Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen
lisanordina
Bra recept! Va jättegott både efter en stund i kylen och några dagar efteråt! 🙂
Mitt Kök
Hej Lisa, vad roligt att höra att du gillar receptet! Bästa hälsningar, Mitt kök-redaktionen
dessan71
Det finns faktiska begrepp för att undvika missförstånd.
Ättika = 24 %
Ättiksprit = 12%
Mitt Kök
Hej, tack för din kommentar. Vi förtydligar detta i receptet. Mvh Mitt kök-redaktionen
Helen Ohlin
Hur länge kan man ha picklad lök i kylen?
Mitt Kök
Hej Helen,
Jag kan tyvärr inte svara exakt då detta beror lite på hur man förvarar den i kylen samt vilken temperatur man har, men den bör hålla i alla fall hålla 1-2 veckor, om inte längre!
Mvh,
Beatrice
giulia
Matskribenter är inte alltid ” fullblodsproffs”, vanliga s k husmödrar är oftast mer kunniga. Vet inte ett sk proffs skillnad på ättika och ättiksprit, bara låtsas som om typ smaken är olika! Picclad…mmm speak swedish!
Alexander11
Det finns ett svenskt ord för detta, inlagd lök. ’Pickled’ är det engelska ordet. Vore det inte bättre att kalla receptet inlagd rödlök? 🙂
Stefan Håkansson
Kan man använda gul lök?
Mitt Kök
Javisst kan du det! Hälsningar Patricia, webbredaktör på Mitt kök.
tonilatvala
Är det inte vara lika delar vätska och socker?
Har alltid gjort en 1-2-3 lag
1dl ättikssprit
2dl vatten
3dl socker…
Behöver absolut inte ha rätt 🙂
Mitt Kök
Hej, här finns det egentligen inget rätt eller fel – lagen kan se ut på lite olika sätt. I en del recept använder man 1/2 dl ättiksprit och 1 dl vatten till 1 dl socker. I andra 1 dl ättiksprit och 3 dl vatten till 2 dl socker. Så, det är helt enkelt smak och erfarenhet som får styra. Mvh mitt kök-redaktionen
MLA
Picklad? Inlagd på på svenska.
giulia
Försvarar ett dåligt recept med ” här finns det inget rätt eller fel”. Visst blir man trött, öppna en bra kokbok i stället för att läsa en massa undanflykter av den här typen av redaktörer
Kenneth Göransson
Påminner mycket om det vi i Sverige kallar ”inlagd lök”!
Sara Lundin
Bra om man skriver i det skriva receptet att lagen ska kokas upp, alla kollar kanske inte på videon också.
Mitt Kök
Hej Sara! Lagen behöver egentligen inte kokas upp, det gör bara att sockret smälter snabbare. Jag förtydligar receptet ? Hälsningar, Patricia på Mitt kök