Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad lök med ingefära

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

1 Lagom burk

En burk picklad lök

  • 2 st Klyftad, finskivad rödlök
  • 1 st klyftad finskivad gul lök
  • 0,5 dl ättikssprit, 24%
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk färsk riven ingefära

Så här gör du

  1. Blanda samman vatten, ättika och socker i en kastrull. Koka upp.
  2. Skiva eller klyfta löken och riv ingefära.
  3. Tvätta av en glasburk.Varva löksorterna och ingefäran i burken och häll på den varma vätskan. Sätt på lock och låt den svalna innan du sätter den i kylen. Den blir godast om den får stå till sig innan den serveras, gärna över natten.