Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad gurka med risvinäger

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 gurka
  • 4 krm salt
  • 4 msk risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk hackad persilja
  • rostade svarta sesamfrön

Så här gör du

  1. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Lägg den i en skål. Strö över saltet och blanda om. Lägg på ett fat och tyngd över. Låt stå 30 minuter.
  2. Blanda en lag av risvinäger, vatten, socker och persilja. Rör tills sockret löser sig.
  3. Slå lagen över gurkan. Låt stå i kylen minst någon timme före servering.
  4. Lägg upp och strö över sesamfrön.