Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Picklad Fiorina med smak av ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Picklad Fiorina är ett spännande och gott tillbehör till grillat, att toppa en matig sallad med ellervarför inte ersätta den inlagda gurkan med denna knaprigt fräscha grönsak på mackan!

Ingredienser

2 portioner
  • 1 pkt Fiorina
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl grovhackad färsk ingefära
  • En skvätt rödbetsspad, valfritt

Så här gör du

  1. Släng ner Fiorinan hastigt i kokande lättsaltat vatten, häll av och skölj i kallt vatten. Lägg över i rena glasburkar.
  2. Koka alla ingredienserna till lagen. Ett tips är att färga lagen med rödbetsspad om du vill att den ska bli röd och lite extra fin.
  3. Täck Fiorinan med lagen och låt svalna. Sätt lock på burkarna och låt stå i kylen minst 1 dygn. Sedan är den redo att avnjutas!