Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Piccata på abborre – med hemkokt tomatsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g abborrfiléer
  • 3 st ägg
  • 150 g prästost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 smör
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 3 1/2 msk olivolja
  • 40 g smör
  • 8 st sardeller, finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 st torkade, små chilifrukter
  • 400 g cocktailtomater, halverade
  • 75 g oliver, kärnfria
  • 2 tsk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt

Ugnsbakade cocktailtomater

  • 20 st cocktailtomater, gärna kvar på kvisten
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med de ugnsbakade cocktailtomaterna: lägg dem på ett smörpapper och ringla över honung och olivolja. Salta, peppra och lägg över tunt skivad vitlök. Baka i ugn i 120 grader i 35-40 minuter.
  2. Tomatsåsen: Värm olivolja i en vid kastrull eller sauteuse, tillsätt smör, vitlök och chili. Fräs sakta i 5 minuter och lyft sen upp chilin. Lägg i tomater, oliver, sardeller och kapris. Sjud på svag värme i 20 minuter, rör om försiktigt då och då. Ta upp vitlöken och strö över persiljan. Salta.
  3. Abborrpiccatan: Vispa upp äggen, blanda med osten, salta och peppra. Vänd filéerna först i mjölet och sen i ostsmeten. Stek på medelvärme i smöret.
  4. Servera fisken med tomatsåsen, de ugnsbakade tomaterna och pasta eller potatis.