Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Phad thai med tigerräckor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 4 portioner
  • 250 g platta risnudlar
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och grovt hackade
  • 1 handfull koriander blad och stjälkar
  • 1 röd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • 2 msk solrosolja
  • 300 g råa tigerräkor, de skal, huvuden och svarta ven bort
  • 6 vårlökar, fint skivad
  • 100 g böngroddar
  • 3 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
  • 1 msk ljus farinsocker
  • 2 stora ägg
  • olja till stekning
  • limeklyftor till garnering
  • 1 handfull salta jordnötter, grovhackade, till garnering

Så här gör du

  1. Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, göra en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal.
  2. Hetta upp olja i en wok eller en stor stekpanna på hög värme. Lägg i kryddpastan och stek i ca 1 minut tills det blir aromatisk. Tillsätt sedan räkorna, hälften av vårlök och böngroddar och stek i ca 2 minuter.Häll nudlarna och blanda och sedan rör i limesaft, fisksås och farinsocker och koka i ca 2 minuter. Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt
  3. är kokt.
  4. Servera med korianderblad, limeklyftor, jordnötter, och återstående vårlök och böngroddar.