Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Petit choux semlor med pistage, vaniljgrädde & kanel- och kardemummasocker

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken

Petit choux

  • 3 dl Vatten
  • 100 g Smör
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3 st Ägg
  • 3 krm Kardemumma

Pistagemassa

  • 150 g Pistagenötter
  • 1 dl Florsocker
  • En skvätt vatten

Vaniljgrädde

  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Vaniljpulver

Kanel- och kardemummasocker

  • 2,5 msk Rörsocker
  • En nypa kanel
  • En nypa kardemumma

Så här gör du

  1. Petit choux: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, vatten och kardemumma i en kastrull. Låt det koka upp och vispa därefter ner mjölet. Det ska då bildas en deg som lossnar från kastrullens kanter. Vispa sedan ner äggen, ett i taget och vispa det slätt. Spritsa ut 15 stycken bullar på en bakplåtsklädd plåt. Grädda dem mellan 30-40 minuter i ugnen. Låt de svalna på ett galler.
  2. Pistagemassa: Mixa samman pistagenötter och florsocker. Tillsätt en skvätt vatten och mixa tills det bildas en massa. Tillsätt mer vatten om du önskar en lösare konsistens.
  3. Vaniljgrädde: Vispa grädden och vaniljpulvret till önskad konsistens.
  4. Kanel- och kardemummasocker: Blanda alla ingredienserna i en skål.
  5. MONTERA OCH SERVERA DIN PETIT CHOUX SEMLA SÅ HÄR: När dina bullar svalnat klipper du av toppen på dem. Fyll dem sedan med pistagemassa och vaniljgrädde. Strö över lite av kanel- och kardemummasockret och lägg på locket. Strö över mer av sockret eller servera det som blir kvar vid sidan om semlorna.
Du kanske även gillar