Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Petit choux med skaldjursröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

1 20-25 stycken

Petit choux

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Skaldjursröra

  • 500 g skalade räkor
  • hummerkött från en hummer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk finhackad dill
  • salt
  • tabasco

Garnering

  • ca 75 g sik- eller löjrom

Så här gör du

  1. Petit choux: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  3. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp.
  4. Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga. (öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden)
  6. Låt kallna på ett galler. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Garnera med valfri rom.
  7. Skaldjursröra: Hacka räkorna och hummern. Blanda majonnäs, creme fraiche och dill i en bunke. Smaka av med salt och tabasco