Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestopasta med grillad kycklingfilé & sparris

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g pasta
  • 1 dl pesto
  • 2-4 kycklingfiléer
  • 2+1 msk rapsolja
  • 1/2 citron, zestat skal
  • 250 g grön sparris
  • salt & peppar

Pesto

  • 1-2 krukor basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 50 g pinjekärnor
  • 1 1/2 - 2 dl olivolja
  • 75 g riven parmesanost
  • salt & peppar

Till garnering

  • romanticatomater
  • parmesanflagor
  • rostade pinjekärnor
  • basilika

Så här gör du

  1. Pesto: Lägg basilikabladen i en mortel med en nypa flingsalt och en skalad vitlök. Muddla.
  2. Rosta pinjekärnorna lätt. Tillsätt pinjekärnorna och fortsätt att muddla tills allt är finfördelat. Droppa i oljan, lite i taget, rör om till en jämn smet. Tillsätt parmeesanosten, salta och peppra.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av och blanda med peston.
  4. Skär kycklingfiléerna i två delar. Marinera dem i en plastpåse med 2 matskedar olivolja, citronzest och peppar, cirka 30 minuter.
  5. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och skala den med potatisskalare. Gnid 1 matsked rapsolja runt sparrisen.
  6. Grilla kycklingfiléerna i en het grillpanna cirka 4 minuter per sida. Grilla därefter sparrisen 4 minuter. Salta, peppra och dela.
  7. Lägg upp pasta sparris och kyckling och garnera med romanticatomater, parmesanflagor, rostade pinjenötter och basilika.