Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestokyckling med blomkålsris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1/2 msk olivolja att steka i
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl grön pesto
  • 16 svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 150 g cocktailtomater
  • rucolasallad att servera till

Blomkålsris

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 kruka finhackad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter under omrörning. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
  2. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och koka upp. Sänk värmen och blanda ner pesto och oliver.
  3. Strimla paprikan och blanda ner i pannan tillsammans med tomaterna. Låt puttra utan lock i 10–15 minuter och ta sedan av från värmen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär av blomkålsbuketterna till blomkålsriset och lägg dem i en matberedare (det går bra att använda stocken också).
  5. Mixa tills blomkålen är finfördelad och häll sedan ner den i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
  6. Fördela pestokyckling och blomkålsris i fyra matlådor med lock. Vid servering: värm på rätten och servera tillsammans med rucolasallad.