Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pestogravad strömming

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Klargravad strömming (görs dagen innan)

  • 12 dl vatten
  • 2 1/2 dl ättiksprit
  • 1 msk salt
  • 500 g dragen strömmingsfilé (skinnfria filéer)

Pestosås

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 msk pesto
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm finmald vitpeppar

Till garnering

  • 1 msk pesto
  • dl basilika

Tillbehör

  • eventuellt rostade surdegsbröd

Så här gör du

  1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
  2. Pestosås: Blanda alla ingredienser.
  3. Pestogravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
  4. Blanda strömmingen med pestosåsen.
  5. Lägg upp strömmingen i en skål och ringla över pesto.
  6. Garnera med basilika.
  7. Servering: Servera eventuellt sillen med rostade surdegsbröd.